Gå till innehåll
  1. Hem
  2. »
  3. Utbildningar
  4. »
  5. Utbildningar 2021-22

Utbildningar 2021-22

Under hösten 2021 återkommer våra två populära utbildningar Hundinstruktör och Hundbeteendeutredare. Du kan antingen gå bara en av dem, eller kombinera dem. Utbildningarna är planerade så att det är fullt möjligt att gå båda två under året. En del tillfällen är samma och några är specifikt för den ena eller andra utbildningen, och vi rekommenderar att man går dem samtidigt om man tänkt gå båda. Då får man dessutom rabatt på priset (se nedan).

Instruktörsutbildningen är för dig som vill hålla kurser för andra hundägare. Förutom kunskap om hundar som art, etologi, berikning inlärning och olika hundsporter får du lära dig hur du lägger upp en kurs på bästa sätt, grundläggande sjuk- och friskvård för hund, hur du ser till att miljön är trygg och inbjudande för både två- och fyrbenta samt hur du kan anpassa kurserna att passa så många som möjligt.

Hundbeteendeutredare är utbildningen för dig som vill jobba med hundar med olika problem. Det kan vara hundar som är rädda, arga, utåtriktade eller inåtvända. Hundar som är stressade, stjäl mat eller har problem i hundmöten. Hundar med stora problem och små. Stor vikt läggs vid hunden som art och hur dess naturliga, grundläggande, behov tillgodoses.

Kursupplägg och information för dig som vill gå båda utbildningarna »

Teoripassen förläggs huvudsakligen online, medan de fysiska träffarna – som hålls på Motiverade hundars kursgård mellan Jönköping och Ulricehamn - kommer ha huvudfokus på praktiska övningar med egna och andras hundar.

Onlineföreläsningarna är förinspelade och du kan när som helst pausa filmen och sedan fortsätta titta. Detta gör att du kommer ha möjlighet att ta till dig teorin i din egen takt. Du kan se föreläsningarna hur många gånger som helst. Det ställer dock krav på dig att du bereder plats i ditt liv att verkligen ta till dig infon. Vi rekommenderar att du försöker hålla det tempo som de släpps, eftersom den fysiska träffen som kommer efter varje onlineföreläsning är baserad på det teoripasset.

Det tillkommer också en lista med böcker som ska läsas under året. Både böckerna och onlineföreläsningarna kommer diskuteras under de digitala träffarna vilka kommer hållas kvällstid, och du kommer få svara på instuderingsfrågor så vi vet att du förstått och tagit till dig materialet.

Dessutom kommer du under året jobba med ett fördjupningsarbete som ska redovisas (går du båda utbildningarna gör du ett arbete gemensamt för båda), samt ett antal praktiska och teoretiska uppgifter av mindre omfattning.

Till sist, men absolut inte minst, ingår också att träna egna hundar samt hålla kurser och/eller konsultationer på hemmaplan eftersom vi vet att man lär sig genom praktisk erfarenhet.

Pris, datum, förkunskapskrav samt övergripande planering av varje kurstillfälle ser du under länkarna ovan.

Anmälan och frågor skickar du till anmalan@attitydhundkunskap.se. Berätta lite om dig själv och ditt hundägande. Glöm inte uppge vilken utbildning du vill gå! Anmälningsvillkor ser du här.

Varmt välkommen!