Hej!

Attityd avser inom psykologi en persons medvetna eller omedvetna, öppet visade eller dolda, kognitiva eller emotionella, inställning till något. Till skillnad från exempelvis personlighet antas attityder vanligen i mycket stor utsträckning vara produkter av inlärning eller bygga på tidigare erfarenheter vilket också gör dem mer öppna för förändring."

När man pratar om attityd i hundträningen menar man ofta hundens attityd på träningsplanen. Eller ägarens attityd till olika hundträningsfilosofier. En attityd kan vara kaxig. Den kan vara negativ eller positiv. Den kan synas utanpå eller vara helt dold.

13649416_10153782565139537_524908668_n

Vi vågar påstå att vi är unika.

Vi är två klickertränande, berikningsfrälsta, problemlösningsorienterade, beteendejunkies med storslagna planer. Vi är hundfantaster som tycker att både träning, etik och berikning är lika viktiga beståndsdelar. Vi tränar, tävlar och utvecklar våra hundar – och ser det viktiga i att hunden får gräva, skrota, vakta, gnaga. Vi tycker att ett fullt hundliv – och ett fullt hundägarliv – innehåller många delar.

Vi tror inte att hunden vaknar på morgonen med planer att ta över världen. Hade vi känt att livet med hund är en tävling om vem som vann skulle ingen av oss ha hund...

Däremot hjälper vi gärna hunden till egna initiativ. En trygg, självsäker och frisk hund är inte alltid en bekväm hund, då den inte är blyg för att be om utrymme att utföra sina egna agendor - men det är en rolig hund!

Vi tror att det finns gratis luncher även för hundar, men vi är beredda att se till att det är värt att jobba för brödfödan. Vi kommer aldrig svara ”så här är det”och skulle vi säga orden alltid eller aldrig kan ni sluta lyssna. Så fungerar inte levande individer och relationer!

Vi har starka åsikter men är inte rädda för att utvärdera och ifrågasätta även dessa om nya tankar dyker upp – och det gör det hela tiden!

Vi tycker att en dag då man inte lärt något nytt är en bortkastad dag.

Har inte både du och hunden haft det lika kul på vägen dit är det ingenting värt, oavsett hur snyggt det ser ut.

 13664379_10153782564994537_760647240_nJenny är den legitimerade djursjukvårdaren som brinner för hundhälsa, beteenden och berikning. Som är klickertränare och vägrar tro att den kortaste vägen är den snabbaste. Som delar livet med hundar, hästar, höns, katter och en sköldpadda. Som ett tidigare liv var husockupant och punkare. Och vet allt om attityd. Läs mer om Jenny Här!
jenny @ attitydhundkunskap.se

..........

DSC_2281-HQ

Jessica är problemhundsutredare, hundboksförfattare och  hundträningsträningsnarkoman. Som fascineras av allt man kan lära hundarna och som gärna pushar gränser. Som älskar hundsport och tycker att sova med hundarna är det viktigaste som finns. Som delar livet med hundar, får, katter och en man. Som i ett tidigare liv var utredare och storstadsbo. Som vet allt om att se saker från flera sidor. Läs mer om Jessica Här!
jessica@attitydhundkunskap.se

Under devisen

 Det skall vara kul att ha hund, och det skall vara kul att va hund!

håller vi djupgående utbildningar för alla som vill lära in och för dem som även vill lära ut. För den som inte är rädd att rucka världsbild och tänka nytt.

Delar du dessa åsikter och tankar är du hjärtligt välkommen.

Delar du inte dessa åsikter och tankar är du hjärtligt välkommen!