Gå till innehåll
  1. Hem
  2. »
  3. Utbildningar

Utbildningar 2022-23

Under våren 2022 håller vi återigen Berikningsinstruktör. Läs mer om den på länken!

Instruktör samt hundbeteendeutredare

Under hösten 2022 återkommer våra två populära utbildningar Hundinstruktör och Hundbeteendeutredare med start den 1 augusti. Du kan antingen kombinera dem och gå båda i ett svep, eller - om du redan är instruktör - gå enbart hundbeteendeutredare. Utbildningarna är planerade så att det är fullt möjligt att gå båda två under året. En del tillfällen är samma och några är specifikt för den ena eller andra utbildningen, och vi rekommenderar att man går dem samtidigt om man tänkt gå båda. Då får man dessutom rabatt på priset (se nedan).

Instruktörsutbildningen är för dig som vill hålla kurser för andra hundägare. Förutom kunskap om hundar som art, etologi, berikning och inlärning får du lära dig hur du lägger upp en kurs på bästa sätt, grundläggande sjuk- och friskvård för hund, hur du ser till att miljön är trygg och inbjudande för både två- och fyrbenta samt hur du kan anpassa kurserna att passa så många som möjligt. Den kan i år enbart gås i kombination med Hundbeteendeutredaren.

Hundbeteendeutredare är utbildningen för dig som vill jobba med hundar med olika problem. Det kan vara hundar som är rädda, arga, utåtriktade eller inåtvända. Hundar som är stressade, stjäl mat eller har problem i hundmöten. Hundar med stora problem och små. Stor vikt läggs vid hunden som art och hur dess naturliga, grundläggande, behov tillgodoses.

Kursupplägg och information för dig som vill gå båda utbildningarna »

Teoripassen förläggs huvudsakligen online, medan de fysiska träffarna – som hålls på Motiverade hundars kursgård mellan Jönköping och Ulricehamn - kommer ha huvudfokus på praktiska övningar med egna och andras hundar.

Onlineföreläsningarna släpps temavis, successivt under tiden utbildningen fortlöper. De är förinspelade och du kan när som helst pausa filmen och sedan fortsätta titta. Detta gör att du kommer ha möjlighet att ta till dig teorin i din egen takt. Du kan se föreläsningarna hur många gånger som helst under året. Det ställer dock krav på dig att du bereder plats i ditt liv att verkligen ta till dig infon. Vi rekommenderar att du försöker hålla det tempo som de släpps, eftersom den fysiska träffen som kommer efter varje onlineföreläsning är baserad på det teoripasset. En del föreläsningar är kortare och andra är längre.

Det tillkommer också en lista med böcker som ska läsas under året, varav en del är på svenska och en del är på engelska. Du kommer få göra uppgifter så vi vet att du förstått och tagit till dig materialet.

Mellan de fysiska träffarna kommer ett antal zoomtillfällen bokas in, dessa kommer hållas kvällstid, cirka klockan 19-21.

Under året jobba med ett fördjupningsarbete som ska redovisas under sista examenstillfället, samt ett antal praktiska och teoretiska uppgifter av mindre omfattning.

Till sist, men absolut inte minst, ingår också att träna egna hundar samt hålla kurser och/eller konsultationer på hemmaplan eftersom vi vet att man lär sig genom praktisk erfarenhet. Även detta kommer redovisas på examen.

Pris, datum, förkunskapskrav samt övergripande planering av varje kurstillfälle ser du under länkarna ovan.

Anmälan dig genom att fylla i formuläret på länken HÄR Senast den 1 juli 2022, det är begränsat antal platser och först till kvarn gäller så länge anmälningskraven är uppfyllda.

Om du har frågor, maila info@attitydhundkunskap.se

Varmt välkommen!

(Scrolla formuläret om så behövs...)