Gå till innehåll
  1. Hem
  2. »
  3. Utbildningar
  4. »
  5. Berikningsinstruktör

Berikningsinstruktör

Nu återkommer den väldigt populära utbildningen till berikningsinstruktör. Nytt för våren 2022 är att du kan välja om du "bara" vill fördjupa dig, eller om om du också vill köpa till en del med hemuppgifter och bedömning av dessa som ger dig diplom som berikningsinstruktör. Läs mer nedan!

Är du instruktör och önskar kunna hålla renodlade berikningskurser? Eller vill du få in mer berikning i valp- och vardagskurserna? Du kanske redan håller på en hel del med berikning men vill få nya tips – eller också är du nyfiken och intresserad av att börja.

Det första de flesta tänker på när man pratar berikning är nog olika typer av matberikning, eller kanske jaktberikning. Men det finns berikningsaspekter inom alla delar av hundens liv – och mycket av det som sker helt spontant med hunden faller under den kategorin. 

På den här utbildningen får du redskap att sätta ihop en egen kurs i berikning och du får också kunskap om hur du kan designa berikningsprogram för enskilda individer för att komma till rätta med olika typer av problembeteenden, göra hunden mer harmonisk och tillfredsställa de specifika behov som just den hunden har baserat på hundtyp, ålder, kön och personlighet. 

I kursavgiften ingår en onlineföreläsning som du ser i hemmets lugna vrå samt två praktiska dagar. Innan du godkänns på kursen ska du ha fullgjort praktiskt arbete på hemmaplan med både egen hund och en praktikhund som är av en annan hundtyp än den du lever med. Detta ska filmas samt redovisas skriftligen. Du får även tillgång till en privat facebookgrupp där föreläsningen och ytterligare material kommer presenteras.

För vem? Du är utbildad instruktör eller motsvarande och vill hålla kurser i berikning eller införa element av berikning i dina vanliga kurser. Kanske jobbar du med hundar med beteendeproblem.

Om du enbart vill lära dig hur du kan förgylla din egen hunds liv, och därmed inte göra hemuppgifterna, så krävs det bara att du är intresserad och nyfiken!

Den praktiska helgen jobbar deltagarna med egen hund.

Var?

Kursen hålls i markerna runt Motiverade hundars kursgård utanför Bottnaryd.

När?

14-15 maj 2022, klockan 10-15 båda dagarna.

Kostnad?

MED hemuppgift, bedömning och diplom: 4500 kronor. Förkunskap: instruktör eller motsvarande

ENBART helgen: 3500

I priset ingår inte resa och logi. Lärare på utbildningen är Jenny Marek och Jenny Möller.

Anmäl dig här

Sista anmälningsdag och betalning är den 29 april.