Gå till innehåll
  1. Hem
  2. »
  3. Blygerinstruktör

Blygerinstruktör

Jobbar du med hundar? Som instruktör, på dagis, trim eller kanske på veterinärstation? I så fall har du med all sannolikhet stött på hundar som tycker att saker och ting är jobbiga. Det kan vara allt från hunden som är lite tveksam till den som är så rädd att den gör utfall, försöker skrämmas, fly eller till och med bitas. 

Hundar visar rädsla och osäkerhet på många olika sätt – från det väldigt subtila till det mycket tydliga. Det kan ibland vara svårt att veta vad som är vad – är hunden väldigt glad och taggad, eller beror det överdrivna beteendet på stress och osäkerhet i situationen? Hunden som står helt still och blinkar långsamt – är den verkligen så lugn som man kan tro? Och den hund som visar aggressiva beteenden – hur bemöter vi den? 

Visst vore det skönt att i olika situationer kunna hjälpa alla hundar – även de som tycker det är jobbigt?

Den här fördjupande utbildningen, som vänder sig till dig som redan har en grundläggande kompetens inom hund kommer ge dig mer kött på benen. Du kommer få lära dig hur du anpassar och underlättar situationen, långsiktiga råd du kan ge din kund och en fördjupad kunskap vad gäller såväl inlärning, stress, rädslor och hundspråk. Utbildningen är även öppen för dig som har en utbildning men inte börjat jobba med hundar ännu. 

Utbildningen sker dels online – där får du tillgång till föreläsningar och teoretiskt material, och dels vid ett fysiskt tillfälle där vi lägger stor vikt vid både diskussioner och praktisk träning. Efter det fysiska tillfället ska deltagarna arbeta med en projekthund hemma samt skriva ett teoretiskt prov. 

BONUS: som deltagare på Blygerinstruktör får du gratis delta på observatör på min Blygerkurs online med start den 1 august, värde 1800 kronor. Du får då tillgång till alla sju lektioner som sträcker sig över 14 veckor, få ta del av mängder av föreläsningar och fler än 40 övningar samt ta del av min feedback som jag ger till de som deltar med hund. Vill du delta med din hund betalar du bara mellanskillnaden (700 kronor).

Lärare på den här utbildningen är Jessica Mann. Jessica jobbar som instruktör och hundbeteendeutredare sedan nästan 15 år tillbaka i sitt företag Motiverade hundar. Hon är författare till Blygerhundar – så gör du din hund till en superhjälte (vilket är kurslitteratur på utbildningen) samt Valpträning – så gör du din valp till en vardagshjälte. Jessica har specialiserat sig på hundar som hon betecknar som blyga – hundar med rädslor och osäkerhet i varierande grad men håller även tränarsatsningar och tävlingsinriktade kurser. Sedan 2016 är hon dessutom medgrundare och en av två huvudlärare på Attityd hundkunskap och håller där instruktörsutbildning och hundbeteendeutredareutbildning, samt Blygerinstruktör. Hon bor och lever med tre hundar, en tollare och två border collies som tränas och tävlas i bland annat freestyle, heelwork to music, rallylydnad, hoopers, nosework och jakt. 

Det praktiska tillfället hålls på Motiverade hundars kursgård utanför Jönköping den 7-8 september 2024. Onlinematerialet samt tillträde till facebookgruppen får du tillgång till cirka en månad före det praktiska datumet så att du i lugn och ro hinner gå igenom allt.

På den här kursen deltar du med din egen hund (som inte behöver vara en blygerhund) på det praktiska tillfället. Du behöver boken Blygerhundar – så gör du din hund till en superhjälte, vilken lättast beställs hos klickerforlaget.se

Kostnad: 6200 kronor inklusive moms för föreläsningar, det praktiska tillfället samt examinering. Dessutom ingår Blygerhund online (värde 1800 kronor). 

Platserna är begränsade.

Resa, boende och lunch ingår inte i priset. 

Anmäl dig HÄR!