De utbildningar vi vanligtvis erbjuder är Berikningsinstruktör, Blygerinstruktör samt de längre utbildningarna till Hundinstruktör och Hundbeteendeutredare. För närvarande är vi inte klara med planeringen för kommande utbildningar, så håll koll här om du är intresserad för att få reda på när vi startar på nytt.
Instruktörsutbildningen är för dig som vill hålla kurser för andra hundägare. Förutom kunskap om hundar som art, etologi, berikning och inlärning får du lära dig hur du lägger upp en kurs på bästa sätt, grundläggande sjuk- och friskvård för hund, hur du ser till att miljön är trygg och inbjudande för både två- och fyrbenta samt hur du kan anpassa kurserna att passa så många som möjligt. Den kan i år enbart gås i kombination med Hundbeteendeutredaren.
Hundbeteendeutredare är utbildningen för dig som vill jobba med hundar med olika problem. Det kan vara hundar som är rädda, arga, utåtriktade eller inåtvända. Hundar som är stressade, stjäl mat eller har problem i hundmöten. Hundar med stora problem och små. Stor vikt läggs vid hunden som art och hur dess naturliga, grundläggande, behov tillgodoses.
Teoripassen förläggs huvudsakligen online, medan de fysiska träffarna – som hålls på Motiverade hundars kursgård mellan Jönköping och Ulricehamn - kommer ha huvudfokus på praktiska övningar med egna och andras hundar.
Onlineföreläsningarna släpps temavis, successivt under tiden utbildningen fortlöper. De är förinspelade och du kan när som helst pausa filmen och sedan fortsätta titta. Detta gör att du kommer ha möjlighet att ta till dig teorin i din egen takt. Du kan se föreläsningarna hur många gånger som helst under året. Det ställer dock krav på dig att du bereder plats i ditt liv att verkligen ta till dig infon. Vi rekommenderar att du försöker hålla det tempo som de släpps, eftersom den fysiska träffen som kommer efter varje onlineföreläsning är baserad på det teoripasset. En del föreläsningar är kortare och andra är längre.
Det tillkommer också en lista med böcker som ska läsas under året, varav en del är på svenska och en del är på engelska. Du kommer få göra uppgifter så vi vet att du förstått och tagit till dig materialet.
Mellan de fysiska träffarna kommer ett antal zoomtillfällen bokas in, dessa kommer hållas kvällstid, cirka klockan 19-21.
Under året jobba med ett fördjupningsarbete som ska redovisas under sista examenstillfället, samt ett antal praktiska och teoretiska uppgifter av mindre omfattning.
Till sist, men absolut inte minst, ingår också att träna egna hundar samt hålla kurser och/eller konsultationer på hemmaplan eftersom vi vet att man lär sig genom praktisk erfarenhet. Även detta kommer redovisas på examen.
Mer info om pris, datum, förkunskapskrav samt övergripande planering kommer när vi planerat kommande utbildning - håll utkik här samt på våra sociala medier.
Om du har frågor, maila info@attitydhundkunskap.se
Varmt välkommen!